Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2254 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-checkout-manager/includes/checkout-additional.php on line 140 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-dynamic-pricing/classes/class-wc-dynamic-pricing-adjustment-set-category.php on line 22 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643 In gesprek met Hubèrt de Groot - Management Plezier
Go to Top
  • Geen producten in je winkelmand.

In gesprek met Hubèrt de Groot

Hubèrt de Groot is visual facilitator en procesbegeleider. Bij het seminar van Simon Sinek verzorgde hij samen met Jeroen Blijsie een visual van drie bij twee meter met daarop de inhoud van Simons verhaal. Elisabeth Algra ging in gesprek met hem. Over ManagementPlezier en over zijn werk als visual facilitator.

“Nicole ken ik al heel lang, ik denk bijna 10 jaar. Bij de eerste bijeenkomst die zij organiseerde mocht ik dagvoorzitter zijn. Ze was heel trots en zei: ‘Er komen misschien wel 25 mensen!’ Langzaam is ManagementPlezier gegroeid tot wat het nu is. De kracht van ManagementPlezier is dat de seminars anders dan anders zijn. Nicole heeft echt een neus voor ontwikkelingen, ze gaat niet mee met de massa.

Simons Sinek
Al jaren geleden droomde Nicole ervan Simon Sinek naar Nederland te halen. Dat dat lukte zegt iets over Nicole: wat ze in haar kop heeft komt er. Voor het seminar van Simon vroeg ze mij om, samen met Jeroen Blijsie, de inhoud van Simons verhaal op te tekenen. Dat was geweldig om te doen. Samen bedachten we de vorm en Jeroen heeft getekend. Door het verhaal op te tekenen beklijft de inhoud en wordt deze tastbaar.

Visuals
Dat is ook meteen de kracht van het werken met visuals bij bedrijven; door te werken met grote vellen papier krijg je dynamiek. Het wordt een productie van de mensen zelf. Hún tekeningen en hún krabbels staan erop. Je creëert als het ware een collectief geheugen voor output. Waar Powerpoints vaak in de la verdwijnen is zorgt een visual voor verankering.

Vorm & inhoud
Welk seminar van ManagemenPlezier me is bijgebleven? Weet je, eigenlijk is de wijze waaróp de seminars vorm krijgen dat wat me bij blijft. Kennis is vergankelijk; als je kennis je eigen maakt wordt dat weer achterhaald door nieuwe actuele thema’s. Maar als een bijeenkomst goed verzorgd is, je er mensen ontmoet, de sfeer goed is én je er iets opsteekt, dan blijft het me bij.

Ik ben een autodidact en bezoek niet veel seminars. Lezen is voor mij een belangrijke vorm om bij te blijven. Ik gebruik ook mijn netwerk als informatiebron. Maar de seminars van ManagementPlezier zijn sterk dus als het kan ben ik er bij.

Gedrevenheid
Nicole is heel goed in wat ze doet. Ze is open, eerlijk, betrokken, enthousiast en heel erg gedreven. Af en toe is ze ook wat zenuwachtig; ze wil het graag héél goed doen, er mag niets fout gaan. Ze zorgt voor check, op check, op check. En daarom is wat ze doet zo goed.’

Workshop Leren Faciliteren en Visualiseren
Op 28 september 2017 geeft Hubèrt een workshop Visualiseren en Faciliteren. Klik hier voor meer informatie

Nieuwsgierig naar het werk van Hubèrt? Kijk op hubertdegroot.nl