Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2254 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-checkout-manager/includes/checkout-additional.php on line 140 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-dynamic-pricing/classes/class-wc-dynamic-pricing-adjustment-set-category.php on line 22 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643 De Corporate Tribe - Management Plezier
Go to Top
  • Geen producten in je winkelmand.

De Corporate Tribe

‘DE CORPORATE TRIBE’ ALS INSPIRATIEBRON VOOR SEMINAR ‘RHYTHM OF LIFE’

‘De Corporate Tribe’  is op donderdag 21 april 2016 uitgeroepen tot Managementboek van het Jaar 2016. De jury schreef: ‘Dit boek opent bij alle managers nieuwe vensters op hun organisatie. Het is meeslepend en toegankelijk geschreven, maar een stevige academische onderbouwing ontbreekt niet. In dit boek krijgen hedendaagse managementvraagstukken nieuwe betekenis in het perspectief van eeuwenoude bronnen.’

OVER HET BOEK

Over organisatiecultuur wordt veel geschreven, gezucht en gesproken. Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen. De corporate antropologie kijkt met dezelfde verwonderde blik naar organisaties, boardrooms en leiders zoals antropologen dat naar tribale samenlevingen doen.

Lezers van dit boek worden meegenomen op een reis langs verre vreemde volkeren. Om vervolgens met een andere, nieuwe blik te kijken naar de eigen organisatie. In zo’n dertig meeslepende verhalen wordt een andere blik op organiseren en organisaties gegeven. Exotisch, maar met praktisch toepasbare denkwijzen, tips en verandermodellen. Door het lezen raak je prettig in de war én goed toegerust met een antropologische blik en een gereedschapskist om met de eigen organisatiecultuur of die van klanten aan de slag te gaan.

Danielle Braun en Jitske Kramer zijn corporate antropoloog. Zij beschouwen organisaties als tribes, structuren als verwantschapssystemen, leiders als chiefs, visiedocumenten als totempalen. De auteurs gaan op zoek naar de onderstroom van organisaties, de bezieling, de mogelijkheden voor natuurlijke transitie en de soms bizarre rituelen die maken dat samenwerken, leiden en veranderen lastig, maar zeker niet onmogelijk is. Wie dit boek leest, wordt een beetje antropoloog en kijkt nooit meer hetzelfde naar organisaties
.
De Corporate Tribe is een boek voor leiders, consultants, trainers, coaches en veranderaars die de geëigende modellen en scans voor cultuurverandering voorbij zijn. Die willen werken met de onderstroom van organisaties. Die voeding zoeken voor leiderschap en verandering in een nieuwe tijd. Die anders willen organiseren. De antropologische verhalen in dit boek geven inzicht, praktische tools en modellen voor organiseren, veranderen en leiden van organisaties. We kijken de kunst af bij verre vreemde volken. Omdat we al lang weten hoe we moeten organiseren. We zijn het soms alleen even vergeten.

Het boek bevat veel mooie foto’s uit andere culturen. De Corporate Tribe is genomineerd voor het Ooa Boek van het Jaar 2015!

‘Niets heeft mij als schrijver en journalist meer geholpen dan mijn studie antropologie. Ik kan geen gebied bedenken dat niet baat zou hebben bij inzichten uit de antropologie.  Dat Braun & Kramer die inzichten toegankelijk maken voor organisaties en hun leiders is hoognodig.’ Joris Luyendijk.

Over de auteurs

(Op de foto links: Danielle Braun en rechts Jitske Kramer)

Danielle Braun is corporate antropoloog en expert op het gebied van organisatiecultuur en leiderschap. Ze promoveerde op een onderzoek naar organisatiecultuur en sturing binnen de politie. Werkte als consultant bij een groot adviesbureau, als directeur van een asielzoekerscentrum en op strategisch niveau binnen de asielopvang. Danielle is docent aan de Vrije Universiteit, de opleiding voor rechters en de Politieacademie. Samen met Jitske Kramer heeft Danielle de Academie voor Organisatiecultuur  opgericht. Ze begeleidt organisaties en executives bij complexe verandering, is spreker en auteur.

Jitske Kramer is een expert op het gebied van diversiteit en verandering. Als coach/consultant/facilitator is zij gespecialiseerd in het werken in internationale en cultureel diverse omgevingen. Aandachtsgebieden hierbij zijn: teamwork, (global) leiderschap en cultuurveranderingen. Vanuit haar achtergrond als cultureel antropoloog faciliteert zij vele managers, expats en multiculturele teams. In 2006 heeft zij de internationale netwerkorganisatie HumanDimensions opgericht. Jitske is een veelgevraagd spreker in binnen en buitenland. Zij is gecertificeerd Voice Dialogue coach, Deep Democracy instructor en Psychodramaturg. Of kijk op haar blog voor wekelijkse filmpjes en artikelen: diversiteitenverandering.nl

 

‘De Corporate Tribe’ als inspiratiebron voor ‘Rhythm of Life’

‘De Corporate Tribe’ is een van de drie boeken waar inspiratie uit wordt geput voor het seminar ‘Rhythm of Life‘. Ben je fan van het boek. Dan ga je dit seminar onvergetelijk vinden! Kijk snel voor meer informatie over dit unieke seminar waarin Jitske Kramer en Typhoon je, aan de hand van 8 grondbeginselen, meenemen in de wereld van leiderschap, talentontwikkeling, samenwerken en diversiteit.