Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2254 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-checkout-manager/includes/checkout-additional.php on line 140 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-dynamic-pricing/classes/class-wc-dynamic-pricing-adjustment-set-category.php on line 22 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643 Blog Henk Boshove: Versleten zolen, volle batterij - Management Plezier
Go to Top
  • Geen producten in je winkelmand.

Blog Henk Boshove: Versleten zolen, volle batterij

“Praat er maar eens over met anderen. Kijk maar eens naar jezelf. Dit is waar je het eerst op bezuinigt. Op tijd voor jezelf. Daar ging ik dus mee aan de slag.”

Weten wat je wilt
Als je naar een seminar gaat dan weet je één ding zeker. Je moet weten wat je eruit wilt halen. Je hoort op seminars leuke nieuwe dingen, maar ook ‘oud nieuws’. Je legt nieuwe contacten en loopt oude bekenden tegen het lijf. Een seminar moet aanspreken en toegevoegde waarde hebben. Voor mij geldt dat het podium interessant moet zijn (spreker, onderwerp) maar ook in de zaal moet het interessant zijn. Ik pik er op beide fronten altijd tenminste één ding uit. Wat dat is?

Eén afspraak moet er uit komen. Met een nieuwe relatie of een oude bekende die ik lang niet sprak. Eén actie voor mezelf moet het opleveren. Direct gericht op datgene waarmee de spreker mij raakte. In de afgelopen 5 à 6 jaar is mij dat steeds goed gelukt op de seminars van ManagementPlezier. De eerste 5 jaar als deelnemer. Het laatste jaar als medeorganisator, samen met Nicole Lier. Met aansprekende, interessante sprekers op het podium en interessante deelnemers in de zaal. Seminars met impact.

Verlies en winst: De energiebalans
In november 2014 was Koen Gonnissen spreker op ons seminar. Daar was veel waardering voor (beoordeling 8,5!). Hij legde haarfijn uit hoe het komt dat wij energie verliezen. Belangrijk. Maar ook hoe je energie terugkrijgt. Nog belangrijker! Hoe je privé, maatschappelijk en zakelijk vitaal blijft of dat weer wordt. Jijzelf en de mensen om je heen. De volle zaal zat aan zijn lippen gekluisterd.
Veel van wat Koen vertelde wéét je wel: het immens grote belang van voldoende slaap en gezonde voeding. Sommige punten zijn nieuw: hoe je hersenen met stress omgaan. Soms is de samenhang tussen bepaalde zaken een eyeopener – het simpele (grote) effect van het juiste licht op je werkplek en je energieniveau bijvoorbeeld. Wetenschappelijk allang bekend. Toegepast wordt het nauwelijks.

De Energiebalans

De Energiebalans

Wat opviel was hoeveel deelnemers in de zaal te kampen hadden met slechte nachtrust, vermoeidheid, stress etc. Wow! Tijd voor actie dus. Voor mij in ieder geval, maar ook bij veel andere deelnemers van het seminar. Dat bleek uit de geanimeerde gesprekken die ik in de pauze en na afloop had.

Het resultaat
Ik hield aan het seminar meerdere interessante vervolggesprekken over. Daarnaast heb ik talloze relaties inmiddels blij gemaakt met de sheet van de zeven energiebronnen (zie foto hiervoor). Grappig om te zien wat dat losmaakt in gesprekken. Op basis van het seminar heb ik ook één afspraak met mijzelf gemaakt. Eén idee heb ik meteen omgezet in actie. Ik koos één actie om twee voor mij belangrijke zaken op te pakken. Ik hou van wandelen. Maar op drukke werkdagen/-weken schiet het er nog wel eens bij in. Dat mis ik dan en dat merk ik later. Ik besloot elke dag “actief bewegen” te vertalen naar elke dag wandelen. Daarmee zou ik ook meteen elke dag ook tijd voor mijzelf inbouwen. Dat laatste is iets dat verschrikkelijk veel mensen vergeten zei Koen Gonnissen. Praat er maar eens over met anderen. Kijk maar eens naar jezelf. Op “tijd voor jezelf” bezuinig je vaak het eerst. Daar ging ik dus mee aan de slag.

Elke dag 7,5 km
“Every day 30 minutes of brisk walking”, dat was een fijne tip van Koen. Ik besloot de uitdaging te vergroten. Elke dag (gemiddeld) 7,5 kilometer wandelen. Ik hou van wandelen. De beweging en de buitenlucht doen mij goed. Dus gaan! Ik nam wat voorbereidingstijd om te kijken hoe ik dat zou organiseren. Om te kijken hoe ik mijn agenda en werkzaamheden anders kon invullen. In december ben ik gestart. En het lukt. Meestal wandel ik relaxed. Soms met veel kunst en vliegwerk. Met bijzondere en creatieve oplossingen tussen gezin, werk, maatschappelijke projecten en andere hobby’s door. Het levert leuke gesprekken op met veel mensen. Samen lachen over hoe ik het oplos om elke dag 1 à 2 uur te kunnen wandelen.

Niet meer te stoppen
Ik ben gestart en ik ben niet meer gestopt. Al meer dan 5 maanden wandel ik nu en heb ik tijd voor mezelf. Elke dag. Heerlijk.
Al bijna 1.200 kilometers zitten erop. Ik peins er niet over om te stoppen. Het seminar en de indringende boodschap van Koen hebben impact gehad. Ik ben fitter en relaxter, geniet van natuur, de stilte en het even alleen zijn. Ik krijg veel goede ideeën en ben (nog) creatiever dan anders. Het helpt mij enorm.

Zijn er ook nadelen? Jazeker! Mijn schoenzolen slijten als een dolle. Dat heb ik er graag voor over. Versleten zolen, volle batterij!

Henk Boshove is eigenaar van BusinessACT en medeorganisator bij ManagementPlezier. Hij adviseert onder andere ondernemers in de zakelijke dienstverlening op commercieel gebied. Meer informatie over of ‘linken’ met Henk Boshove:

LinkedIn