Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2254 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-checkout-manager/includes/checkout-additional.php on line 140 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/woocommerce-dynamic-pricing/classes/class-wc-dynamic-pricing-adjustment-set-category.php on line 22 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/managementplezier.nl/httpdocs/wp-content/plugins/types/library/toolset/types/embedded/includes/wpml.php on line 643 Ga toch fietsen! - Management Plezier
Go to Top
  • Geen producten in je winkelmand.

Ga toch fietsen!

Waarom zitten als het ook anders kan? Als je open staat voor nieuwe dingen, dan zijn er ineens allerlei mogelijkheden om gezonder te werken. Een trend die uit Amerika en Australië is overgewaaid is de Deskbike. Daarbij zit je op een soort bureaufiets.

Mijn dagen beginnen vaak achter mijn bureau. En als ik geen afspraken heb dan zit ik daar zo een paar uur achter elkaar. En als ik afspraken heb dan zit ik meestal ook. Omdat ik het zitten zat was ben ik op zoek gegaan naar een alternatief tegen stil zitten.

‘Zou je ook kunnen fietsen achter je bureau?’ vroeg ik mij af. Met in mijn gedachten het idee dat er toch vast iemand zou zijn die dit bedacht heeft, ging ik googlen op ‘fietsen achter je bureau’. Bingo! Het bleek gemakkelijker dan ik dacht: een bedrijf in mijn eigen woonplaats Zwolle had een Deskbike die ik ter plekke kon proberen. Ik was snel overtuigd. Wat een topuitvinding!

Inmiddels is er één bezorgd en schrijf ik dit nieuwsitem vanaf mijn nieuwe Deskbike. Ik gebruik hem als thuiswerkplek. Natuurlijk wandel, fiets en beweeg ik ook nog wel daarnaast maar dit voelt toch een stuk beter dan een groot gedeelte van de dag passief zitten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Misschien is dit dan ook iets voor jou. Op de website van JFK kantoor- en projectinrichting is meer te vinden over deze fiets. Hieronder zie je een leuk inspiratiefilmpje van professor Erik Scherder (die te zien was als breindeskundige in DWDD).


Nicole Lier is oprichter, eigenaar en organisator van ManagementPlezier. Verantwoordelijk voor de realisatie van de seminars van begin tot eind: creatief, doelgericht en gastvrij. Ook inzetbaar als adviseur of projectmanager bij in-company seminars. Meer informatie over of ‘linken’ met Nicole Lier:
LinkedIn